Toolid ja laud vintage

Kuidas luua toas vintage-stiili?

Siin on peamine reegel – ei tohi kiirustada. Mööbel, mida selle stiili puhul kasutatakse, peab olema ajalooga. Vana kummut, mis on leitud vanaema maja pööningult, laud, mida katab möödunud sajanditest pärit lina. Midagi võib leida antikvaarse kaubaga kauplevatest poodidest, midagi paluda tuttavatelt, kes otsustasid vanadest asjadest vabaneda.

Muidugi võib praegu osta ka mööblit, millele on kunstlikult vana ilme antud, kuid seegi peab olema unikaalne.

Kuid stiili ei loo mitte üksnes mööbel, vaid ka seda ümbritsev avatuse ja kerguse õhkkond.

Vintage ei kannata moodsaid leiutisi, kus on kasutatud kunstmaterjale. Mitte mingeid rippuvaid konstruktsioone. Valgendatud kergelt praguline lagi, nikerdused, isegi veidi murenenud värv – see ongi kogu tarkus.

Vintage-stiil on valguse stiil, seepärast peab ka laevärv olema pigem kreemikas või valge. 

Põrandad peaksid samuti olema otsekui möödunud sajanditest pärit. Hõõrdunud parkett, keraamiline plaat, millel on ilmselged pikaajalise kasutamise jäljed. Loomulikult on kõik niiviisi ideaalsel juhul. Ka nimetatud materjalide uusimaid analooge ei tasu lõplikult silmist lasta.

Väikesemõõtmeline lillemuster, liblikad, Jaapani temaatika või kontrastne ornament – kõik need aitavad luua vajalikku stiili. Seinad, mis annavad edasi puidu tekstuuri või isegi töötlemata betoonpinda aitavad teil samuti õiget stiili tabada. 

Vintage-stiilis mööbli valimisel ei ole kindlaid piire, seepärast on kõigil „minevikukülalistel” õigus sellises toas endale koht leida. Eriti kui nad on omapärased ja unikaalsed. Sellisesse tuppa sobivad kirjutuspult, paljude sahtlitega kummut, suur puhvetkapp, massiivne voodi puidust või rauast peatsiga, nikerdatud jalgade või, vastupidi, hoopis äärmiselt sirgete ja täpsete vormidega tool.

Kuid ärge üle pingutage. Iga eseme jaoks on vaja ruumi. See stiil ei talu ülekuhjamist. 

Seevastu aksessuaare peab olema palju: keraamikatooted, kristall, metallvaasid, pleedid, sallid, mis on visatud trümoole, pildid, fotod ja kuldraamis peeglid, ohtralt tekstiili – kõik niisugused pisiasjad, tänu millele stiil saab lõpetatuse ning nostalgiliste motiividega interjöör muutub mugavaks ja soojaks.