”Tõsidus on eklektika vaenlane,” teatab ta.  Kuid on ilmne, et oma töödes tugineb Adler mitte ainult irooniale, vaid ka dekoraatori meisterlikkusele. Otsib interjööride vahelisi kooskõlasid, riimib vorme ja materjale.

Antidepressiivse interjööri retseptid kuulsalt disainerilt Jonathan Adlerilt:

Adleri peamise mõttega tuleb nõustuda: kujundage oma korteri interjöör selliselt, et see väljendaks teie olemust ja kingiks teile lakkamatult rõõmu sellest hetkest alates, kui üle oma koduläve astute.

-  Koer esikus. Kui teil ei ole lemmiklooma, soetage portselankuju ja pange see koridori istuma. Iga kord korterisse sisenemisel tõuseb teie tuju!

- Pisut lapsepõlve interjööri! Selleks, et leida endas üles seesama hea laps, ei pea kasutama psühhoanalüüsi - lihtsalt riputage korterisse paar võrkkiike! Ja lapsepõlv tuleb tagasi!

- Vaielge mastaabiga! Pange väike mööbliese julgelt suurde tuppa ja vastupidi. Mastaabi järgimine on kõikidest dekoraatori kujundusvõtetest üks kõige põhjendamatumaid!

- Lisage interjööri laim!Mahlakas roheline on suurepärane antidepressant! See ergutab, elavdab ja sobib muuseas hästi kokku šokolaadipruuni, valge, helesinise ja … mistahes muu värvitooniga.

- Lisage taktiilsust!Käige kodus paljajalu, hellitades jalgu kohevate lambanahksete vaipadega. Ja üleüldse ümbritsege end naturaalsete materjalidega – katsudes peab teie kodu olema sama hea kui vaadates.

- Korraldage kunstipärane korralagedus! Selleks, et interjöör näeks välja loomulik, pöörake tähelepanu pisiasjadele – asetage pildid ja keraamika vabalt riiulitele, mõelge välja, kuidas raamatud loovalt paigutada. Ühesõnaga eksperimenteerige!

- Tunnetage end galeristina! Kas piltide ülesriputamine tekitab teis õudust?  Tegutsege intuitiivselt – alustage alati suurtest piltidest, ja pärast … pärast lihtsalt jätkake piltide ülesriputamist. Ärge pöörake tähelepanu lõuendite sisule, mõelge neile kui geomeetrilistele vormidele, mis tuleb edukalt tasapinnale paigutada. Just nii toimivad abstraktsionistid. 

 

Teisi nõuandeid leiate Jonathan Adleri uuest raamatust     

„Antidepressiivse interjööri retseptid“  

 

Allikas: Jonathan Adler

Üksikasjalikumalt disaineri New Yorgis loodud oma veebilehelt

http://www.jonathanadler.com

aga samuti saab tema kohta pisut rohkem teada veebilehelt https://en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_Adler

Samuti saate Jonathani tegemisi jälgida aadressil https://www.pinterest.com/jonathanadler/